Define Sitesi, define işaretleri anlamları, define sırları, define nasıl bulunur

Bağlantılar

16 Şubat 2011 Çarşamba

1 milyon dolarlık define buldu, kuruş alamadı

Kursk bölgesinde bir köylü tarlasından bir milyon dolarlık define buldu. Köylü defineyi internet üzerinden satmaya çalışınca “alıcı” olarak karşısında istihbarat yetkililerini buldu.
Moskova’ya yakın Kurski bölgesindeki Bolşoe Annenkovo köyünde Gennadi Zimin (51) isimli işsiz bir köylü tarlasında tarihi eserlerden oluşan define buldu. Rus haber portalı Life.Ru’ya göre, işsizlikten bunalan köylü zengin olmaya karar verdi. Maceracı Zimin altın aramak amacıyla demir aletleri tespit eden özel cihaz aldı ve daha sonra köyündeki tarlasına indi. Tarlada aramalar yapan Zimin cihazın tespit ettiği bölgeyi kazdı.


Toprağın altından çok sayıda tarihi eserleri çıkaran şanslı köylü, hemen internet üzerinden satmaya karar verdi. İnternette Rus resmi istihbarat kurumu FSB yetkilileri, “müşteri” kılığında Zimin’le temasa geçerek 50 bin rubleye (yaklaşık bin 700 dolar) defineyi almak istedi. Köylü paraya sevinerek razı oldu. Define teslimi sırasında güvenlik güçleri köylüyü kıskıvrak yakaladı.
Olayla ilgili tarihi eser uzmanları da davet edildi. Yapılan araştırmalarda, eserlerin 5. yüzyıla ait olduğu tespit edildi. Rus tarihçilerine göre, maceracı köylünün bulduğu define, 5. yüzyılda Rusya’da yaşanan Halkların Büyük Göçü dönemine ait. Eserler arasında kılıç, hançer dahil çeşitli altın eşyalar da var. Yetkili uzmanlar 50 bin rubleye satışa çıkarılan definenin bir miyon dolar değerinde olduğunu belirtti. Bu rakama şaşıran köylü, "Bu kadar değerinin olduğunu tahmin etmezdim" dedi.
Devlete teslim etseydi kendisine pay düşecekti
Konuyla ilgili açıklama yapan Kursk Bölgesi Fatejski semt savcısı Vadim Teplyakov, köylü Zimin’in defineyi devlete teslim etmemesinde suç ve hata yaptığını kaydederek, "Ayrıca kendisi kazı yaparken hiç bir kurala uymayarak tarihi eserlere zarar vermiş. Bu arada eserlerin değeri bir milyon dolar, devlete teslim etseydi bir pay da kendisine düşecekti" diye konuştu.
Fuad Seferov, Moskova, Cihan

0 yorum:

Yorum Gönder

Define Sitesi - define işaretleri

sayaç

Design by araba-cı | MoneyGenerator Blogger Template by GosuBlogger